Company Logo

1,2 procentų parama

Ugdymas karjerai

Mokyklos muziejus

Lankytojai

819122
Šiandien
Vakar
Šią savaitę
Praėjusią savaitę
Šis mėnuo
Praėjęs mėnuo
Iš viso
14
195
359
818119
2532
10179
819122
Jūsų IP: 3.94.102.228
Laikas: 2024-03-28 09:45:40
Visitors Counter

Elektroninis dienynas

LIONS QUEST

NŠA

Sveikatiada

Vaikų linija

Tėvų linija

Vyturys

„Skaitmeninių „Vyturio“ knygų biblioteka“

Mokyklų aprūpinimas

Bendradarbiavimas

Mažieji lankėsi muziejuje

foto12 LargePlėtojant savaitės temą „Muziejuje“ kovo 14 d. mišrios ikimokyklinės ugdymo grupės vaikai su mokytoja D. Čirikiene lankėsi mokyklos muziejuje. Pažintinės ekskursijos tikslas – supažindinti vaikus su muziejaus aplinka, gimtojo miestelio kultūros paveldo vertybėmis, žadinti jų smalsumą bei praplėsti žinias apie mus supančią aplinką.

Mažuosius muziejuje pasitiko istorijos mokytoja N. Račkauskienė. Pažintinę kelionę po muziejų vaikai pradėjo nuo savo išsakytų minčių: kas yra muziejus, ką galime jame pamatyti, kokius muziejus yra aplankę, taip pat išsiaiškino naujas sąvokas: „eksponatas“, „paroda“. Mokytoja N. Račkauskienė pakvietė vaikus susipažinti su muziejuje esančiais daiktais: verpimo rateliu, senovine spyna, skrynia ir kt. senovėje naudotais buities daiktais bei rakandais. Vaikai klausėsi pasakojimo apie tai, kokius darbus atlikdavo žmonės senovėje. Besiklausydami pasakojimo vaikai apžiūrėjo, pačiupinėjo, išbandė senovinius įrankius – sėtuvę, ližę, medinį grėblį, geldą, imitavo judesius su jais, klausėsi lietuvių liaudies patarlių apie duoną, sužinojo jų reikšmę ir prasmę. Vaikams didelį įspūdį paliko klumpė, kurią kiekvienas galėjo net pasimatuoti. Taip pat vaikų susidomėjimą sukėlė įspūdingi drožiniai iš medžio.

Laikas prabėgo nepastebimai. Padėkoję mokytojai Neringai už ekskursiją, grįžome į grupę pilni įspūdžių ir įdomios patirties. Grupėje vaikai pasakojo vieni kitiems, ką matė, sužinojo, kas labiausiai patiko, stebėjo edukacinę vaizdinę medžiagą ir bandė atpažinti matytus daiktus muziejuje. Vaikai atliko interaktyvias užduotis, skirstė daiktus pagal tai, iš kokios medžiagos jie yra pagaminti, atliko kūrybinę užduotį „Surūšiuok daiktus pagal paskirtį“, žaidė žaidimą „Išbandyk“.

 

                                            

                                                    Mokytoja D. Čirikienė

 

foto10_Large
foto11_Large
foto12_Large
foto13_Large
foto14_Large
foto16_Large
foto1_Large
foto2_Large
foto3_Large
foto4_Large
foto5_Large
foto6_Large
foto7_Large
foto8_Large
01/14 
start stop bwd fwd




Visos teisės saugomos © Kopijuoti informaciją draudžiama. Tikrinta XHTML and CSS.