Company Logo

1,2 procentų parama

Ugdymas karjerai

Mokyklos muziejus

Lankytojai

819138
Šiandien
Vakar
Šią savaitę
Praėjusią savaitę
Šis mėnuo
Praėjęs mėnuo
Iš viso
30
195
375
818119
2548
10179
819138
Jūsų IP: 3.237.186.170
Laikas: 2024-03-28 20:29:01
Visitors Counter

Elektroninis dienynas

LIONS QUEST

NŠA

Sveikatiada

Vaikų linija

Tėvų linija

Vyturys

„Skaitmeninių „Vyturio“ knygų biblioteka“

Mokyklų aprūpinimas

Bendradarbiavimas

Nuotolinė konferencija ,,Patyriminė – projektinė 7-8 klasių veikla

20230126 114726 1 CopySausio 26 dieną 8 klasės mokiniai dalyvavo Mažeikių r. Židikų M. Pečkauskaitės gimnazijos organizuojamo projekto ,,Gamtos mokslų ugdymo stiprinimas, sinchronizuojant praktines, teorines ir virtualias aplinkas“ integruotoje nuotolinėje gamtos mokslų dienoje ,,Patyriminė – projektinė 7–8 klasių veikla“.

Mokiniai iš Mažeikių r. Židikų M. Pečkauskaitės gimnazijos, Skuodo r. Ylakių gimnazijos, Kretingos r. Vydmantų gimnazijos ir Telšių r. Nevarėnų pagrindinės mokyklos pristatė savo atliktas projektines veiklas. Mūsų mokyklos aštuntokai pristatė projektą ,,Vandens kokybės rodiklių įtaka vandens augalijos įvairovei“.

Po pristatymų truputį atsikvėpę, klausėmės Šikšnosparnių apsaugos Lietuvoje draugijos (ŠALD) pirmininko Deivido Makavičiaus paskaitos apie fenologinę žiemą ir šikšnosparnius. Vaikai sužinojo daug naujų faktų apie šiuos mažus padarėlius. Buvo sugriautas mitas, kad tai skraidanti pelė. Paskaitos metu išgirdo, kad šikšnosparniai gali būti vabzdžiaėdžiai ir vaisiaėdžiai. Europoje daugiausiai sutinkami vabzdžiaėdžiai skraiduoliai. Mažiausias jų sveria vos 4 g. Prieš paskaitą draugijos pirmininkas visiems žadėjo staigmeną ir toji staigmena išlindo pasilabinti su klausytojais. Tai buvo nykštukinis šikšnosparnis, kuris visą paskaitą tyliai tūnojo lektoriui ant peties po megztiniu. Mokinių akivaizdoje mažylis sočiai užkando kirminų. Paskaita paliko didžiulį įspūdį ne tik vaikams, bet ir joje dalyvavusiems mokytojams.

Vėliau Židikų M. Pečkauskaitės gimnazijos gimnazistai pristatė programos Junior Achievement verslumo projekto veiklas, po kurių laukė visų mėgstamas Kahoot žaidimas. Į šį žaidimą registravosi 38 mokiniai, dalyvavę projekte. Vaikai atsakinėjo net į 40 klausimų iš biologijos, chemijos, fizikos. Smagu buvo stebėti jų emocijas – džiugesį atsakant teisingai ir nusivylimą - neatsakius. Šiame žaidime mūsų mokyklos aštuntokus lydėjo sėkmė: I vietą užėmė Martyna Molytė, II – Tajus Čejauskas, IV vietą – Marija Ieva Molytė, V – Rosita Čejauskaitė, VI vietą – Julius Girdvainis. Sveikiname nugalėtojus ir laukiame kitų projekto susitikimų.

 

 

                                                                                 Chemijos – biologijos mokytoja Aksana Jonušienė

 

 

20230126_114726_1_Copy
1/1 
start stop bwd fwd




Visos teisės saugomos © Kopijuoti informaciją draudžiama. Tikrinta XHTML and CSS.