Company Logo

1,2 procentų parama

Ugdymas karjerai

Mokyklos muziejus

Lankytojai

822119
Šiandien
Vakar
Šią savaitę
Praėjusią savaitę
Šis mėnuo
Praėjęs mėnuo
Iš viso
104
281
645
820851
2702
2827
822119
Jūsų IP: 3.14.246.254
Laikas: 2024-04-26 09:37:42
Visitors Counter

Elektroninis dienynas

LIONS QUEST

NŠA

Sveikatiada

Vaikų linija

Tėvų linija

Vyturys

„Skaitmeninių „Vyturio“ knygų biblioteka“

Mokyklų aprūpinimas

Bendradarbiavimas

"Herbas vaikų akimis"

8 Large Spalio 8 - lapkričio 15 d. Nevarėnų pagrindinės mokyklos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai kartu su mokytojomis Dijana ir Rasa bei mokytojo padėjėjomis Maryte ir Sidonija dalyvavo Telšių r. ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų organizuotame projekte – nuotraukų parodoje „Herbas vaikų akimis“.

Projekto metu vaikai buvo kviečiami atlikti kūrybinį darbą – sukurti savo miesto/vietovės herbą ir užfiksuoti jį nuotraukose. Projektas skirtas paminėti Telšių miesto 230 metų sukaktį, kuri švenčiama gruodžio 6 dieną. Tuomet Telšiams buvo suteiktos Magdeburgo teisės bei miesto herbas.

Istorijos mokytoja Neringa supažindino vaikus su Nevarėnų miestelio atsiradimo istorija – pasekė legendą apie Nevą ir Rėną. Taip pat papasakojo apie svarbesnius miestelio objektus – Burbesio upelį ir Nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčią. Vėliau patys išsiruošėme pasižvalgyti po miestelį. Aplankėme Nevos ir Rėnos skulptūrą, pasiklausėme upelio „burbėjimo“ bei pasigrožėjome saulėje spindinčiais Nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčios bokštais.

Susipažinę su miestelio istorija, visi kartu ėmėmės kūrybinio darbo – iš plastilino rutuliukų lipdėme savo sukurtą herbą.

Dalyvavimas projekte ne tik suteikė daug gerų emocijų, bet ir lavino mokinių kūrybiškumą, stiprino tautinio tapatumo, bendrumo jausmą, ugdė pilietiškumą.

Mokytojos Dijana Čirikienė ir Rasa Kačinskienė

 Video:

Herbas vaikų akimis

 

 

1_Large
2_Large
3_Large
4_Large
5_Large
6_Large
7_Large
8_Large
1/8 
start stop bwd fwd




Visos teisės saugomos © Kopijuoti informaciją draudžiama. Tikrinta XHTML and CSS.