Company Logo

1,2 procentų parama

Ugdymas karjerai

Mokyklos muziejus

Lankytojai

819138
Šiandien
Vakar
Šią savaitę
Praėjusią savaitę
Šis mėnuo
Praėjęs mėnuo
Iš viso
30
195
375
818119
2548
10179
819138
Jūsų IP: 54.152.5.73
Laikas: 2024-03-28 19:20:09
Visitors Counter

Elektroninis dienynas

LIONS QUEST

NŠA

Sveikatiada

Vaikų linija

Tėvų linija

Vyturys

„Skaitmeninių „Vyturio“ knygų biblioteka“

Mokyklų aprūpinimas

Bendradarbiavimas

Veslumo savaitė

  Verslumo savaitės trečią dieną, lapkričio 17 d., moksleivių klubo „Ateities vaikai“ vyresnieji nariai lankėmės Telšių apskrities verslo inkubatoriuje ir susipažinome su jo veikla.

  Iki šiol žinojome , kad ši įstaiga turėtų būti susijusi su verslo kūrimu bei jo plėtojimu, tačiau  norėjome daugiau sužinoti apie ją. Mus pasitiko Verslo inkubatoriaus direktorė Virginija Jasevičienė, kuri ir pakvietė pokalbiui. Ji mus trumpai supažindino su jau 12 metų gyvuojančios įstaigos istorija ir verslo inkubatoriaus misija. Sužinojome, kad čia kreipiasi jauni, kartais netgi pradedantys verslininkai su savo verslo idėjomis. Verslo inkubatoriuje jie ne tik gali išsinuomoti patalpas verslui su baldais, kompiuterine įranga, prieiga prie interneto, bet ir daugiau sužino apie palankias verslo rėmimo galimybes. Buvo įdomu sužinoti apie konkrečius verslo rėmimo fondus, kurie palankesnėmis sąlygomis negu bankai teikia paskolas. Plačiau apie tai galima paskaityti internete adresu www.tavi.lt

  Laikas Verslo inkubatoriuje tikrai neprailgo, priešingai – mes sužinojome daugiau nei tikėjomės. Supratome, kad į šią įstaigą kreipiasi netgi mūsų bendraamžiai, kurie dalyvauja mokymuose, konsultuojasi dėl verslo, kuria verslo planus.

  Kad čia sėkmingai įsikuria tarptautinės smulkaus verslo įmonės, stiprios kompanijos, bendradarbiaujančios su švedais, italais, įsitikinome apsilankę vienoje  krovinių pervežimo įmonėje. Čia bendravome su šios įmonės buhaltere, kuri trumpai papasakojo apie savo įmonės verslą.

  Taigi, ši išvyka paskatino mus pamąstyti apie tai, kad norint kurti verslą, nebūtina vykti į užsienį, nes Lietuvoje taip pat yra įstaigų, kuriose būsimieji verslininkai sulaukia patarimų ir paramos siekdami savo tikslų.

 Birutė Lekstutytė, 11 kl.

Klubo „Ateities vaikai“ pirmininkė

 




Visos teisės saugomos © Kopijuoti informaciją draudžiama. Tikrinta XHTML and CSS.